Skip to content
Home ยป Blog ยป Part Time Job di Malaysia Khas untuk Wanita.

Part Time Job di Malaysia Khas untuk Wanita.

Part time job

Bila cakap pasal part time job di Malaysia ni memang ada macam-macam part time job yang ada. Ada yang kerja di mall, di petrol pump, sebagai cikgu tuisyen, dan banyak lagi. Cuma kebiasaanya part time job seperti di atas ni memerlukan masa yang fix, bukan masa yang flexible. Sebab itu ada ramai orang yang walaupun dia sangat memerlukan extra income, dia tak dapat melakukannya kerana tidak boleh commit dengan waktu kerja.

Cuba bayangkan situasi ini. You dah kerja dari pukul 8 pagi sehingga 5 petang, lepastu kena masuk kerja part time dari pukul 7 malam sampai 11 malam. Untuk mereka yang single mungkin OK lagi tapi untuk yang dah ada keluarga tak ke ianya membebankan? Keluar kerja awal pagi, balik pula lewat malam. Tak dapat nak tengok anak, tak dapat nak bermanja dengan suami. Kalau hanya nak buat part time Sabtu Ahad sahaja pun masih terikat dengan kerja yang fix hour.

Begitu juga dengan housewife. Mereka jadi housewife sebab nak ada masa bersama anak-anak dan suami, nak uruskan sendiri keluarga, tapi disebabkan duit tak cukup, nak bantu suami untuk buat income, makanya terpaksalah buat part time job. Part time job yang nak dibuat tu mungkin dalam beberapa jam sahaja sehari, tapi still kena keluar rumah pada masa yang ditetapkan. So ianya akan defeat the purpose of being a housewife.ย  Betul tak?

Jadi, apa part time job yang sangat sesuai untuk seorang wanita? Part time yang tidak membebankan, yang tidak terikat dengan masa kerja, dan yang membolehkan kita plan masa kerja sendiri.

Ada ke part time yang macam tu? Mestilah ADA! Buat part time dengan MOBILE SPA, anda boleh buat side income tanpa perlu terikat dengan masa kerja yang ditetapkan.

Part time job 2
Penyerahan sijil selepas selesai kursus mobile spa.
Kelebihan part time job dengan mobile spa:

Selain daripada bekerja pada masa yang flexible, mobile spa juga ada banyak kelebihan seperti:

  • Modal set up yang rendah.
  • Tak perlu buka kedai.
  • Tak perlu pekerja, sewa kedai, bil air, bil elektrik, dan lain-lain lagi.
  • Boleh dapat income setiap hari.

Dan satu lagi yang sangat ISTIMEWA sekiranya anda buat mobile spa dengan sistem yang betul, anda boleh plan career development dan dapat buka lebih banyak cawangan mobile spa under you. ย Saya sangat yakin dan percaya, kalau you nak jadi usahawan yang berjaya, of course kena ada perkembangan dalam career. Sampai bila nak berada dalam satu fasa yang sama je kan? Mesti kita nak upgrade skill dan career.

Contohnya kalau hari ini hanya memberi servis mobile spa, satu hari nanti mesti nak jadi trainer yang berkelayakan untuk berikan kursus mobile spa kepada wanita yang ingin menjana income dengan mobile spa. Betul tak?

Macam mana nak buat mobile spa yang ada career development dan buka lebih banyak cawangan? Haa yang ni saya akan share dalam next entri ya. Stay tune :).

You all boleh juga klik link ini [part time job di Malaysia] untuk tahu lebih lanjut berkenaan dengan bisnes mobile spa sebagai part time.

Berminat nak belajar mobile spa boleh whatsapp saya.
Boleh juga call di number ini: 010-4031219.
Facebook: Syu Syuhaidah.

#KursusSpaMurah #SpaShaklee #MobileSpa #MobileSpaMalaysia #KelasSpaOnline

18 thoughts on “Part Time Job di Malaysia Khas untuk Wanita.”

  1. Since sekarang ramai wanita yang malas nak g spa, demand servis spa kat rumah sendiri tu tinggi. So sape yang buat part time job mobile spa ni memang masyukkkk….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *